01/06/2022

Waarom hebben jullie beslist om over te stappen naar gezonde voeding en gekozen voor de koolhydraatarme maaltijdboxen van Health in a Box?

“Mijn man en ik hebben sowieso altijd al overgewicht gehad Maar we waren totaal niet met ons gewicht of gezonde voeding bezig. Het interesseerde mij zelfs niet, maar na 2
lockdowns was het nog erger geworden. Toen zeiden we allebei: nu moet er iets veranderen, dit kan niet meer. We stonden te dik en hadden geen energie meer gedurende
onze dag. Wij aten heel veel boterhammen en onze warme maaltijd bestond altijd uit aardappelen of pasta, vlees en een beetje groentjes. Tussendoor aten we regelmatig
koekjes en ‘s avonds voor de tv ook nog iets om te snacken.”

Hoe hebben jullie het dan aangepakt om jullie levensstijl en voeding te veranderen?

“We hebben ons eerst geïnformeerd bij een personal coach die bezig was met trainen, sport en voeding. Hij heeft een volledig schema opgesteld voor ons om meer te bewegen,
gezonde voeding en het aantal maaltijden per dag. Toen heb ik contact opgenomen met Debora van Health in a Box, want dat was de perfecte combinatie met koolhydraatarme
maaltijden. Debora kent heel veel van voeding en zo zijn we gestart met Health in a Box. Ik wist van mezelf dat het alleen niet ging lukken om gezond te koken en eten.”

Van de ene op de andere dag ben je plots overgeschakeld naar gezonde voeding. Hoe
heb je dat gedaan?

“Ja, inderdaad. Wij hebben die switch gemaakt, omdat we wisten dat het ook nodig was. Toen ik op de weegschaal de cijfers zag staan, heb ik die klik gemaakt. We moesten ons eten veranderen. In het begin was het heel moeilijk. Die eerste week dacht ik nog, ik ga dat hier niet volhouden. Ik was gewoon van veel te eten en ook veel tussendoortjes, wat mijn grootste probleem was. Plots mocht ik maar 3 maaltijden per dag
meer eten, zonder snacks.”

Toen heb ik contact opgenomen met Bo van Health in a Box, voor koolhydraatarme maaltijden. Ik wist van mezelf dat het alleen niet ging lukken om gezond te koken en eten.

Waar had je het meeste moeite mee?

“Het moeilijkste voor mij was om tussen mijn hoofdmaaltijden niks te mogen eten. Ik was gewoon van 6 à 7 keer per dag iets te eten. Hoe moest ik dat volhouden om gedurende 4u niks in mijn mond te stoppen? Maar gelukkig zijn mijn man en ik samen gestart, waardoor we elkaar konden motiveren. We zeiden vaak tegen elkaar: Blijf uit die koekjeskast. We letten op elkaar dat we niet zondigen. Ook die coaching heeft ons geholpen, want we wisten dat we ons elke week moesten verantwoorden. De aanpassingen naar gezond eten, daar had ik dan veel minder problemen mee dan gedacht.”

Hoe ben je dan zonder problemen overgeschakeld naar gezonde maaltijden?

“Dat is juist het voordeel van Health in a Box. Je hebt een vast menu en je houdt je daar dan ook aan. Als ik zelf moet koken of nadenken over wat we gaan eten, is het moeilijker om gezonde keuzes te maken. Maar met Health in a Box gaat het vanzelf. Debora vroeg ook of we geen moeilijkheden ondervonden, maar nee dat is heel goed gegaan. Voor de kinderen maakte ik nog aardappelen of pasta klaar. Maar ik kwam niet in de verleiding om er zelf van te eten. Vroeger dachten we, dat is toch niet normaal een maaltijd zonder koolhydraten. Maar nu mis ik ze zelfs niet.”

Merk je een verschil op nu jullie geen koolhydraten meer eten?

“Absoluut. Als ik twee dagen na elkaar toch aardappelen of pasta eet, voel ik meteen dat ik minder energie heb. Dat had ik vroeger nooit gedacht dat het er iets mee te maken had. Dat zat echt in mijn hoofd dat je koolhydraten nodig hebt. Nu heb ik geleerd welke effecten die op je lichaam hebben. En wij voelen ons veel beter zonder. We zijn niet alleen vermagerd, maar hebben ook veel meer energie. Mijn man had vroeger vaak last van maagzuur, maar sinds hij gestart is met Health in a Box heeft hij dat niet meer.”

In totaal ben je 18kg vermagerd, had je gedacht dat het haalbaar was?

“Ik wou graag 10kg vermageren toen ik hiermee begon. Ik heb nooit gedacht dat meer mogelijk kon zijn. In het begin zag ik wel niet direct verschil op de weegschaal. Het ging heel traag. Ik dacht nog, moet ik nu zoveel moeite doen om af en toe eens een kilootje te verliezen. Maar plots ging het wel snel. Het leek wel of mijn lichaam ineens overgeschakeld was, en dan ging mijn gewicht continu naar beneden. We zijn ondertussen een jaar verder en mijn gewicht blijft stabiel. Wij blijven nog steeds elke week onze Healthy box bestellen.” 

Is jullie kijk op gezonde voeding, koken en eten nu ook veranderd?

“Absoluut. We hebben veel nieuwe dingen leren proeven en hoe je ze kunt klaarmaken. Ik weet nog, in de eerste box zat er koolrabi. Mijn man en ik keken naar elkaar, van wat is dit? We kenden die groente niet eens. Ik kookte vroeger absoluut niet graag, en dacht altijd dat vers koken veel tijd in beslag nam. Maar hoe raar het ook klinkt, ik vind dat ik nu meer tijd over heb. Plus ik beleef ook plezier aan het koken en klaarmaken van de recepten. Het is spannend om nieuwe gerechten uit te proberen, in plaats van dingen op te warmen. Ons smaakpallet is nu ook enorm veranderd en we genieten van ons eten.”

Het is fantastisch wat jullie bereikt hebben op een jaar tijd en hoe gezonde voeding jullie leven veranderd heeft.

“Het is de beste beslissing geweest voor ons gezin om onze levensstijl helemaal om te smijten. De maaltijden die ik nu maak zijn helemaal anders dan vroeger. In het weekend eten wij ook nog eens een ongezonde maaltijd, maar dat mag ook. Mijn kook-denken en kijk op voeding zijn enorm veranderd. Ik weet dat ik geen koolhydraten nodig heb, en wissel af met groenten. We hebben zoveel nieuwe groenten en smaken ontdekt. Vroeger was koken een opgave, iets dat moest gebeuren. Maar nu is het een plezier. Ik kijk elke week uit naar de nieuwe receptjes van Health in a Box.”

Vroeger was koken een opgave, iets dat moest gebeuren. Maar nu is het een plezier. Ik kijk elke week uit naar de nieuwe receptjes van Health in a Box.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×