🌿 KOOLHYDRAATARM --- 🚫 100% VRIJ VAN TOEGEVOEGDE SUIKERS --- 📅 LEVERING OP MAANDAG 13u30-21u30 --- 🚚 GRATIS LEVERING IN VLAANDEREN --- 🌏 OP EN TOP VLAAMS

Inspiratie voor koolhydraatarme gerechten

Bo werkt vanuit haar eigen keuken waar ze koolhydraatarme gerechten creëert voor Health in a Box. Ze staat achter het concept voor een gezonde levensstijl en wil het mensen gemakkelijk maken dankzij gezonde maaltijdboxen. Dankzij de koolhydraatarme gerechten verlies je vanzelf ook kilo's en helpt het om af te slanken. Waar haalt Bo haar inspiratie en hoe stelt ze een weekmenu samen? 

Waar haal je alle ideeën en inspiratie voor nieuwe gerechten?
“Dat is een beetje bizar. Meestal komt dat gewoon. Er zijn periodes dat ik wekenlang geen gerechten maak. En als ik dan in de winkel rond loop, kan ik bij het zien van een bepaalde groente plots een ingeving krijgen wat ik ermee kan doen. Dan koop ik een heel aantal ingrediënten en hou een kookmarathon. Het gebeurt dat ik 6 à 7 gerechten na elkaar creëer. Ik blader veel door kookboeken en magazines, maar neem nooit zomaar een recept over. Als ik iets zie wat ik leuk vind, ga ik ermee aan de slag en pas het aan volgens ons concept.”

"Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn. Iedereen kan de gerechten snel en eenvoudig maken."

Hoe werk je het idee dan verder uit tot een gerecht?
“Als ik een bepaald product zie, brainstorm ik eerst over wat er lekker bij zou zijn. Terwijl ik aan het koken ben, voeg ik dan vanalles toe. Als ik een bepaald ingrediënt of kruiden niet heb, haal ik het nog vlug in de winkel. Terwijl ik bezig ben, komt het precies allemaal samen. De manier van klaarmaken, de kruiden, de combinatie van de smaken,... het komt allemaal goed uit. Mijn man staat er telkens van versteld, want hij proeft ook alles. Het gebeurt zelden dat het niet lekker is. Meestal als ik ideeën heb, klopt het plaatje.”

Is het recept gemakkelijk om te volgen?
“Ja hoor. Je hoeft zeker geen keukenprins(es) te zijn. Als ik de gerechten ontwikkel, is dat één van de dingen die ik voor ogen hou. Zodat iedereen het kan maken, want mensen hebben weinig tijd en willen geen uren in de keuken staan na een drukke dag. Ik werk ook heel vaak met ovenschotels. Na je voorbereiding plaats je die gewoon in de oven en klaar. In die tussentijd kun je nog iets anders doen. Daarnaast let ik er ook op dat je geen 20 verschillende potten en pannen nodig hebt. Uiteraard is de ene persoon wat handiger in de keuken, dan de andere. Maar het zijn echt wel eenvoudige gerechten en die feedback krijg ik ook van de klanten.”

Hoe stel je nu een weekmenu samen met verschillende gerechten?
“Je kunt altijd kiezen tussen 3 of 4 maaltijden in een box per week. Alle vier de gerechten zijn koolhydraatarm en glutenvrij. De eerste drie gerechten zijn ook volledig lactosevrij. Dus ideaal voor mensen met voedselintolerantie. De proteïne varieer ik: vis, vlees of kip. En er is ook altijd een vegetarisch gerecht, meestal met kaas. Ik wil mij onderscheiden in flexibiliteit en meer mogelijkheden geven naar de klanten toe. Als iemand geen varkensvlees mag, dan zoek ik een alternatief. Wil je een box zonder vlees maar wel met vis, dan kan ik dit ook wel doen. Elke klant telt voor ons."

"Originele recepten, lekker & verrassend!"