🌿 KOOLHYDRAATARM --- 🚫 100% VRIJ VAN TOEGEVOEGDE SUIKERS --- 📅 LEVERING OP MAANDAG 13u30-21u30 --- 🚚 GRATIS LEVERING IN VLAANDEREN --- 🌏 OP EN TOP VLAAMS

Het ontstaan van Health in a Box

In 2016 kwam Bo op het idee om koolhydraatarme maaltijdboxen te ontwikkelen en ging ze zelf aan de slag in de keuken. “Wij zijn een gezin met 2 kinderen, gaan allebei werken, hebben het druk en weinig tijd over om boodschappen te doen of te koken. Het leek mij handig om een maaltijdbox te bestellen. Zo heb je al een aantal maaltijden per week. Maar ik moest altijd vlees, vis of gevogelte bij kopen, want wij hadden vaak te weinig. En alle zakjes met pasta, rijst en aardappelen hadden we dan over. Na een aantal maanden kwam ik op het idee om op zoek te gaan naar een maaltijdbox zonder koolhydraten. Maar dat bleek dus niet te bestaan. En toen dacht ik, waarom doen we dat zelf niet?”

"We onderscheiden ons doordat we heel erg inzetten op verse kwaliteitsproducten."

“Mijn man en ik zijn beiden zelfstandig in bijberoep, maar waren op zoek naar iets dat we samen konden doen. Wij zijn dan samen op onderzoek gegaan om het hele plaatje op poten te zetten. Als je met voeding werkt, heb je te maken met strikte normen en regels van het voedselagentschap waaraan je moet voldoen. Ook logistiek voor het transport en de leveringen moest alles in orde zijn. Voor verse voeding, is dat absoluut geen evidentie, want alles moet gekoeld geleverd worden. Ook de productie zelf en handling van de dozen. Wie gaat het doen, waar ga je het doen,... Werken met een productielijn of alles zelf? Leveranciers vinden en een webshop bouwen. Het hele proces heeft een jaar geduurd eer we dat allemaal op punt hadden en van start konden gaan in 2017."

“We zetten heel erg in op verse kwaliteitsproducten en willen ons daar ook in onderscheiden. Je kunt het eigenlijk zelf niet verser halen in de winkel, dan bij ons. Alle groenten en vis komen rechtstreeks van de veiling zaterdagochtend. We bewaren alles koel en de zaterdag stellen we de dozen samen. Per box steken we er het juiste aantal ingrediënten in. Alle foodboxen worden in de koelcel bewaard. Alle producten hebben een houdbaarheid tot minstens vrijdag, dus je kunt er perfect een hele week van eten.”

"De dozen worden in een koelbox met koelelementen bewaard tot het laatste moment."

“Maandagochtend haalt de transporteur alles op om in heel Vlaanderen te leveren. De dozen worden in een koelbox met diepgevroren koelelementen bewaard. Pas bij levering wordt de kartonnen doos eruit gehaald en afgegeven aan de klant. Tot op de laatste minuut blijft alles bewaard tussen de 0 en 4 graden. De koelbox en elementen gaan terug mee en hergebruiken wij. En zo is de cirkel rond. Wij werken zo weinig mogelijk met plastic verpakkingen. De groenten die niet los kunnen zitten, verpakken we in papieren zakken. Op vraag van de klanten zit er ook een gedrukte receptenfiche bij, zodat ze die niet online hoeven op te zoeken. Maar als ze inloggen op hun account vinden ze alles terug.”

"Mijn hart zit echt in Health in a box."

“Ik werk vanuit mijn eigen keuken thuis, waar ik alle gerechten creëer en ze ook fotografeer. Mijn hart zit echt in Health in a box. Als ik inspiratie heb, begin ik te koken en dat kan op allerlei momenten zijn. Het voelt niet aan als werken voor mij. Het is iets dat ik gewoon graag doe. Het heeft ons al bloed, zweet en tranen gekost. En op sommige dagen denk ik wel, waarom doe ik het nog allemaal. Maar ik ben absoluut geen opgever en sta achter ons concept voor een gezonde levensstijl. De reacties van de klanten zijn heel goed. Vaak ontvang ik berichtjes van klanten: Topboxen! Origineel, lekker en verrassend. En toch eenvoudig om klaar te maken. Je hoeft geen kok te zijn. Dat is natuurlijk leuk om te horen. 
Bovendien doen we dit niet zomaar. Van bij het begin was het al onze bedoeling om met Health in a box kinderen in nood te helpen. Niet alle kinderen hebben het zo goed als die van ons. Daarom geven we per verkochte box 1€ integraal aan een fijne, kleinschalige organisatie die kinderen in de armste gebieden van Peru dagelijks een gezonde warme maaltijd bieden. Het geeft zoveel voldoening om met Health in a box niet alleen onze klanten hier een kwalitatief product te leveren, maar iets te kunnen betekenen voor deze kinderen."

Waarom kiezen voor Health in a box?

  • Koolhydraatarm en eiwitrijk
  • Verse, kwalitatieve en pure ingrediënten
  • 100% vrij van toegevoegde suikers
  • Van nature glutenvrij
  • 3 van de 4 gerechten zijn lactosevrij 
  • Gebruik van gezonde vetten
  • Belgisch familiebedrijf